Print

Montessori opvoeding thuis.

30 november 2016
Kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt je kind bewust opvoeden en het liefst zo dat zowel ouder als kind kind zich prettig voelen. En het moet het liefst een opvoeding zijn die aansluit bij deze tijd. Dr. Maria Montessori had een inspirerende kijk op kinderen. De attitude van de opvoeder was hierbij belangrijk, evenals een interessante omgeving waarin kinderen konden ontdekken en ervaren en veel zelf konden doen. Deze aspecten zie je terug op montessorischolen. De opvoeding thuis kan hier eenvoudig bij aansluiten. Is een montessori-opvoeding iets voor u?

Op onderstaande website krijgt u allerlei praktische informatie en tips over een montessori-opvoeding. Hier zijn geen strikte regels voor, maar er liggen wel belangrijke waarden en normen aan ten grondslag, zie onder Kernwaarden. U bent degene die kiest wat bij u en uw kind past.

En hebt u niet zoveel met (de term) montessori... dan kunt u gewoon spreken over een bewuste, positieve en/of respectvolle opvoeding, want dat is waar een montessori-opvoeding voor staat.

http://www.montessori-opvoeding.com/