Print

Meer weten over montessori onderwijs?

01 januari 2018
In het filmpje "Montessori Madness" wordt mooi uitgelegd wat er zo bijzonder is aan montessorionderwijs.(Engelstalig)
De film is gemaakt naar aanleiding van het boek: Montessori Madness. Dit boek is door een ouder (Trevor Eissler)voor ouders geschreven over het montessori onderwijs. In een van de hoofdstukken gaat het over concentratie. Hij beschrijft dat hij heeft gezien dat kinderen een lange spanningsboog van aandacht kunnen hebben. Daarnaast is het in de werkperiodes van de kinderen goed te zien dat er tijd is voor kinderen om elkaar te ontmoeten, rond te kijken (is ook leren), rond te lopen/bewegen en te werken aan projecten. Kinderen kunnen dan ge´nteresseerd en vol concentratie bezig zijn waarbij er weinig onderbrekingen zijn.

De film is mooi en met de nodige humor vorm gegeven in "snel teken stijl". Wilt u in korte tijd de essentie weten van het montessori onderwijs, dan is dit een echte aanrader.

https://www.youtube.com/watch?v=GcgN0lEh5IA

In verband met haar 100 jarig bestaan in 2017 heeft de Nederlandse Montessori Vereniging (http://www.montessori.nl/) ook een filmpje gemaakt waarin de principes van het Montessori onderwijs worden toegelicht. Een mooie aanvulling op het bovenstaande bericht.

https://www.youtube.com/watch?v=0eKOIqWj7K0&utm_source=Montessorinet&utm_campaign=04d919d287-NWSB-Z&utm_medium=email&utm_term=0_d03c14e6a9-04d919d287-407748912